Roa dig gratis i Sveriges natur

Att utnyttja sin fritid till max behöver inte innebära stora kostnader. Varför inte testa på att bege dig ut i Sveriges natur – det är helt gratis! Många menar även på att det är något speciellt med den svenska naturen, inte minst eftersom det råder allemansrätt i landet. Detta innebär många möjligheter för dig oavsett vad du har för intressen och preferenser. Läs några tips på vad du kan göra här nedan.

Utnyttja allemansrätten

Allemansrätten handlar om att alla har rätt att plocka bär och svamp, gå fritt i skogar och och övernatta kortare perioder i naturen. Givetvis måste du följa vissa regler vad gäller till exempel privat mark och vilka växter etcetera som du får plocka. Ta med din telefon och spela gratis på slots när du vill ha en paus. Enkelt beskrivet spelar du i demoversion i moblien, eller utnyttja bonusar och free spins.

Det här kan du testa på i naturen

Egentligen är en skog allt du behöver. Bege dig till ett vackert ställe i skogen, slå upp ett tält och övernatta där. Du kan vandra omkring, lyssna till djur och ljud och kanske plocka svamp och bär om det finns tillgängligt. Det här är avslappnande och mediterande samtidigt som du får dig en ordentlig nypa frisk luft på köpet. Ta gärna med en vän eller familjemedlem om du inte vill övernatta själv.

Utnyttja Sveriges vackra sjöar. Där kan du till exempel paddla kanot eller kajak, ta ett härligt dopp eller bara betrakta den vackra utsikten. Om du vill få lite motion på köpet kan du till exempel ta en löptur till en sjö nära dig och avsluta träningspasset med ett uppfriskande bad – om årstiden tillåter det vill säga. Det är härligt och dessutom helt gratis, till skillnad från att köpa dyra träningskort.